Çocuğum Ders Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?
Çocuğumuzu kucağımıza aldığımız ilk anda büyük bir mutluluk yaşarız. İlk adımlarını atmasını, ilk konuşmasını heyecanla bekleriz. Aradan yıllar geçer ve çocuğumuzun okula başlamasıyla birlikte bu mutlulukların yerini onun geleceği ile ilgili endişeler almaya başlar.
Okulun görevi çocuğumuza bir yandan hayatı yaşatırken diğer yandan da onu geleceğine hazırlamaktır. İşte burada işler karışmaya başlar anne baba olarak bizler çocuğumuz için başarılarla dolu iyi bir gelecek hayal ederiz. Çocuklarımızınsa bu hayale ulaşabilmeleri için yapmaları gereken en önemli şey “bize göre” notlarını yüksek tutması, akademik beceriler noktasında hep önde olması, bunları yapabilmesi için de sürekli ders çalışmasıdır.
Birinci sınıftan itibaren ödevleri gözünde büyüten çocuk giderek ders çalışmaktan kaçınmaya başlayacaktır. Biz onlara ders çalış dediğimizde kendilerince bahaneler üretecek ya çalışıyormuş gibi yapacak ya da ders çalışmaya bir türlü başlayamayacaktır.
Çocuğumuzun ders çalışmaktan kaçınmasının nedenleri ise şöyle sıralayabiliriz.
Çocuğun ilgi görme ihtiyacı
Başarılı olamama korkusu
Daha eğlenceli aktivitelerin etrafında olması
Geleceğe yönelik hayallerinin ve hedeflerinin olmaması
Odaklanma probleminden dolayı çok çabuk sıkılması
Öğrenme becerilerinde problem yaşadığı için kendini başarısız görmesi
Nereden ve nasıl başlayacağını bilememe
Olarak sıralanabilir ve daha da arttırılabilir.
Bizim amacımız öncelikle çocuklarımızın başarılı olma ihtiyacını karşılayarak onların özgüvenlerini desteklemektir. SİRİUS ZİHİN GELİŞİM PROGRAMI Başarılı olma ihtiyacı karşılanan çocuk kendine karşı olumlu duygular beslemeye başlar. Zihin Egzersiz Programında yaptığı Zihin Egzersizleriyle zihnini organize etmeyi ve bununla beraber nereden başlayacağını ve nasıl devam edeceğini öğrenir.
Başarmanın verdiği haz ile daha başarılı olmak için çaba sarf etmeye başlar. Kağıt üzerinde odaklanma becerisi gelişeceğinden çabuk sıkılmaz. Zamanı doğru ve etkin kullanmayla birlikte planlamayı öğrenir. Öğrenmeyle ilgili yaşadığı problemler ortadan kalkarken daha hızlı öğrenmeye başlar, hafıza becerilerini daha etkin kullanacağından öğrendiklerini çabuk unutmaz.
Muhakeme yani düşünme becerilerinin gelişmesiyle birlikte çocuklarımız kitap okumaya başlar. Kitap okuma becerisiyle birlikte doğal olarak kelime dağarcığı gelişir. Hayal kurma ve geleceğe ait hedefler oluşmaya başlar. Geleceğe ait hedefler şekillenip belirlendikçe de öğrencinin çalışma şevki artar. Bu da onun akademik becerilerini geliştirir ve okul başarısını yükseltir.
Sonuç olarak hayatta her şey birbirine bağlıdır. Akademik hayatı boyunca çocuk bir takım engellerle karşılaşmış ve bu engelleri aşamayarak kendisinden beklenenden daha düşük bir başarı göstermiştir. SİRİUS ZİHİN GELİŞİM PROGRAMI ile çocuklar her şart ve durumda başarmayı öğrenir. Bir kez başarmayı öğrenen çocuk başarının hazzını sürekli yaşamak ister. Bu hazzı yaşamak için yapması gereken şeyin ders çalışmak olduğunu bilir ve bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir.