Konsantrasyon Problemi Olanlar; Bu Yazıya Konsantre Olun!
Velilerin önemli ortak şikayetlerinden birisi de çocuklarının ders çalışma anında çok çabuk sıkılması ve buna bağlı olarak çalışma ortamından kaçmak istemesidir. Çocuklarla yapılan çalışmalarda ise çocukların konsantrasyon problemi yaşadıkları görülmektedir. Peki konsantrasyon nedir, kişiyi nasıl etkiler?
Thomas Edison, “Konsantrasyon, bezginlik duymadan fiziki ve zihni enerjiyi tek bir noktaya sürekli uygulama yeteneğidir.”Konsantrasyon, dikkatin bir noktaya toplanması, öğrenme mekanizmalarının aynı noktaya yönlendirilmesi ve bütün alıcıların öğrenmeye hazır hâle getirilerek algının en yüksek performansa ulaşması durumudur.
Konsantrasyon, bir konuya zihinsel olarak belli bir süre odaklanabilmektir. Konsantrasyon süresi, kişiden kişiye değişebildiği gibi; aynı kişide konu ve yapılan işe göre de değişiklik gösterebilir. Genellikle sevdiğimiz, merak ettiğimiz, önemsediğimiz ve yapabildiğimiz işlere daha uzun süre konsantrasyon sağlayabiliriz.
Teknoloji çağını yaşıyoruz. Çocuklarımız da teknolojiyi en iyi şekilde kullanabiliyor. Maalesef bu teknolojik gelişim çocuklarımızın zihinsel becerilerini saldırı altında tutarak zihinsel gelişimlerini de olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle de okul ve dersler söz konusu olduğunda zihinsel becerilerini tam olarak geliştiremeyen birçok çocukta isteksizlik meydana geliyor. Tablette yada telefonda bir iki parmak hareketiyle bir çok şeyi rahat bir şekilde yapabilen çocuk aynı başarıyı dersler söz konusu olduğunda sürdüremiyor. Bir çok orta okul öğrencisi basit toplama işlemlerini dahi parmak sayarak yapabiliyor.
AMACIMIZ ÇOCUKLARIN KONSANTRASYON BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEKTİR
Sirius Zihin Gelişim Programı kağıt kalem uygulamalarıyla çocukların konsantrasyon becerilerini gelişmektir.”Bu güne kadar çalıştığımız tüm öğrencilerde de bu konuda %100 başarı sağladığımızı önemle ifade etmek gerekir. 3-5 dakika dahi ders çalışamayan bir çocuklar Sirius Zihin Geliştirme Programıyla birlikte konsantrasyon problemlerini aşmış ve verilen ödevleri bitinceye kadar çalışmayı sürdürmeye başlamışlardır.
Konsantrasyon probleminden dolayı karşılaştığımız önemli sorunlardan biride çocuklarımızın KİTAP OKUMA isteksizliğiydi. Bir birinden farklı ve eğlenceli uygulamalarla çocuklarımız kimi zaman saniyeden de kısa kimi zaman ise dakikalarca bir uygulamayı tamamlamak için çaba harcıyor ve kağıt üzerinde, teknolojik gelişim nedeniyle kaybettiği, konsantrasyon becerisini yeniden güçlendirerek sayfalarca sıkılmadan kitap okuyabiliyor.